top of page

Ik ben in een land geboren zonder bergen, zonder wildwater en zonder steun van NOC*NSF. Toch heeft dit mij niet weerhouden om mijn droom te leven. In 2013 ontving ik de Student Athlete Award uit handen van Johan Cruyff.  Johan noemde mij een rolmodel voor andere sporters.

 

Zijn uitspraak dat mensen met een beperking kijken naar wat ze wel kunnen en mensen zonder een beperking kijken naar wat ze niet kunnen, heb ik goed onthouden.

 

Waar de raderen van de watermolen het water omzetten in energie, gebruik ik de stroming om mijzelf op te laden. Mijn sport heeft mij geleerd dat wanneer er geen pad is je er een moet creëren. Door te trainen met de concurrentie en een goed team rond me heen te verzamelen, kon ik op eigen kracht de wereldtop bereiken. 

Van molenaarszoon tot ridder
Maarten_PaulRaats_DSC3018.jpg

wie is

Maarten

Riddermaarten (1).jpg
Een droom is de eerste stap richting succes

Je hebt mensen die met de stroming meegaan en mensen die tegen de stroming in peddelen. De meeste mensen worden moe van de extra weerstand die zij ervaren wanneer ze tegen de stroming in peddelen. Mij heeft het altijd veel energie gegeven.

Tegenslagen moet je vieren want dan is het leven een groot feest.

Mijn vader leerde mij al op jonge leeftijd je iedere tegenslag moet vieren. Het wegvallen van de ondersteuning van NOC*NSF was voor mij dan ook geen reden om te stoppen met het najagen van mijn droom.
 

Met een baantje achter de kassa zou ik mijn sportcarrière niet kunnen bekostigen. Daarom besloot ik onder de noemer ‘Paddling Upstream’ een bedrijf te starten om met mijn kennis aan de hand van lezingen en workshops het bedrijfsleven te inspireren en helpen met marketing vraagstukken.

Verdrinken in torenhoge ambities

Waarom moet er eerst iets ingrijpends gebeuren in ons leven, voordat we inzien dat het streven naar succes niet is waar het leven om draait.

Mijn torenhoge ambities hebben mij bijna doen verdrinken in mijn dromen. Het is mij gelukt om te ontsnappen aan deze manier van leven. Ben je benieuwd hoe? Luister dan de ongekend talent podcast!

bottom of page