top of page

Ontdek jouw verhaal!


Een krachtig verhaal kan mensen laten geven om een sport die ze nog niet kennen en om een persoon die ze nog nooit ontmoet hebben

Het succes van een crowdfunding campagne valt en staat bij een kort en krachtig verhaal. Het is belangrijk dat de sporter spreekt vanuit zijn passie en dichtbij zichzelf blijft. Belangrijke hierbij is dat de sporter niet verteld wat of hoe hij dit doet maar waarom. Simon Sinek legt dit principe uit in zijn filmpje “Start with why”


Om achter je verhaal te komen kun je de volgende vragen aan jezelf stellen:

  • Wat maakt jou uniek als sporter?

  • Wat heeft ervoor gezorgd dat jij dit niveau hebt bereikt?

  • Wat maakt jouw leven (geschiedenis, nu en toekomst) zo bijzonder of inspirerend en waarom zouden mensen je verhaal ondersteunen/delen?

Er zijn maar weinig sporters die deze vragen direct kunnen beantwoorden. Bij de meeste sporters moet het verhaal nog ontdekt worden. Vraag je familie en vrienden wat jou karakteriseert en wat ze aan jou zo bijzonder vinden.

De essentie is dat de donateurs zich in jouw verhaal kunnen verplaatsen en geïnspireerd worden om het te ondersteunen en te delen. Belangrijk is dat je de donateurs weet te raken met een kort maar krachtige boodschap. Waarom zouden ze jouw campagne steunen?

Door actief op zoek te gaan naar je verhaal, kom je erachter dat ook jij een uniek verhaal hebt maar het je er alleen nog niet bewust van was.

bottom of page