top of page

De grootste fout die de meeste ondernemers maken op facebook


Veel ondernemers focussen zich nog steeds op het aantal “likes” op hun bedrijfspagina. Wanneer jij ook zo denkt is de kans groot dat jij maar 10% van je daadwerkelijke volgers bereikt. Het aantal “likes” op je bedrijfspagina speelt een minder relevante rol dan de interactie die plaats vindt op je Facebookbericht. De noodzaak van relevante berichten is nu groter dan ooit.

Veel consumenten klaagden over het aantal advertenties die zij te zien kregen op hun tijdlijn. Als reactie heeft Facebook het algoritme aangepast waardoor de berichten van vrienden en familie meer prioriteit krijgen bij het verschijnen op de tijdlijn. Als ondernemer benadeeld dit je alleen als je weinig interactie met je klanten hebt op je Facebookpagina.

Ga de interactie aan!

Het algoritme kijkt hoe interactief jouw Facebookberichten zijn. Likes, reacties en het delen van een bericht zijn niet de enige factoren waar Facebook naar kijkt. Ook het aantal keer dat op een foto geklikt wordt en de weergaveduur van een video of artikel zijn van belang. Wanneer mensen je pagina ontvolgen, berichten of advertentie rapporteren/verbergen heeft dit een negatief effect op je pagina.

Maak niet de fout die de meeste ondernemers maken met een bedrijfspagina

Veel mensen beginnen gemotiveerd met een bedrijfspagina en verliezen de motivatie na 2 weken. Een paar weken later pakken ze het weer op maar verliezen ook snel weer de motivatie omdat het gewenste resultaat uitblijft. Wil jij scoren op Facebook dan is het belangrijk dat je regelmatig iets plaatst op Facebook. Het plannen van berichten kan je helpen om dit te doen.

5-2-1 regel

Het is belangrijk om je acties af te wisselen met andere content. Gebruik hier de 5-2-1 regel voor. Plaats 1 keer een actie, 2 keer een verwijzing naar je expertise en 5 keer een bericht met leuke content. 5-2-1 regel is bedoeld voor een tijdbestek van 2 weken. Wil je meer resultaat via Facebook behalen dan kun je de 5-2-1 regel ook toepassen voor een tijdbestek van 1 week.

Facebook biedt een gratis cursus aan waarbij je leert adverteren op Facebook en meer te weten komt over hoe Facebook werkt. Schrijf je in, dan stuur ik je alle informatie toe!

bottom of page