top of page

Geloof jij nog in je droom?


Geloof jij nog in je droom?

Na de Olympische spelen van Londen zouden de topsportbudgetten van NOC*NSF opnieuw verdeeld worden. Het nieuwe focusbeleid zou in Rio voor extra medailles gaan zorgen. De afgelopen jaren was er in de ontwikkeling van de slalomsport geïnvesteerd en de bondscoach had mij en Claudia een medaillewaardig programma beloofd. Helaas zag NOC*NSF te weinig medaillekansen in onze sport en besloot de investering stop te zetten.

Door het wegvallen van de faciliteiten was ook ik het geloof in mijn droom een beetje verloren. Ik had geen team meer en ook niet genoeg geld om een Olympisch waardig programma te kunnen draaien. Ik wilde een manier vinden hoe ik weer in mijn droom zou gaan geloven.

Als je iets vaak genoeg herhaald ga je het zelf geloven.

Om mijn onderbewuste te beïnvloeden heb ik eind 2012 mijn wachtwoord veranderd naar GoudinRio. Om het maar vaak genoeg te moeten herhalen had ik het automatisch herinneren van het wachtwoord ook uitgeschakeld. Het opvallende was dat ik na verloop van tijd er ook echt in begon te geloven. Twee jaar later en na 3623 keer mijn wachtwoord te hebben ingetypt, kwam ik zelfs zo dicht bij de medailles dat ik zeker wist dat het mogelijk was. Na mijn 4de plek tijdens de World cup heb ik het wachtwoord weer op automatisch erkennen gezet. Het koste me toch aardig wat tijd om steeds het wachtwoord in te vullen.

In 2015 had ik mezelf kunnen plaatsten voor de Olympische spelen. Op de World cups presteerde ik onder mijn niveau en ik had mijn hoop nu gevestigd op het WK. Ik strandde in de kwalificaties en hoopte dat het veel Europese landen zou lukken om de landenplek binnen te varen. Hoe meer Europese landen de landenplek binnen zouden varen op het WK hoe minder landen het mij moeilijker zouden kunnen maken in het gevecht voor die laatste landenplek op het EK. Het tegenoverstelde gebeurde en ik wist nu tegen welke sterke landen ik het moest opnemen op het EK voor de laatste landenplek. Als ik 1% kans zou hebben gehad, dan was het nog veel geweest. Weer veranderde ik mijn wachtwoord en ik begon weer te geloven in mijn ridderdroom.

bottom of page