top of page

Wanneer we ons ongemakkelijk voelen, kunnen we groeien!


Een kreeft is een zacht, papperig diertje dat leeft in een pantser. Het pantser van de kreeft is zo stevig gebouwd dat het niet mee groeit met de kreeft zelf. Op een gegeven moment kan de kreeft niet meer verder groeien en voelt hij zich oncomfortabel in zijn pantser. Om verder te groeien zoekt de kreeft een veilige plek op en verlaat zijn pantser om een nieuwe te bouwen. De prikkel die ervoor zorgt dat de kreeft gaat groeien ontstaat doordat hij zich oncomfortabel voelt in zijn oude, te kleine pantser.

Omdat ik veel progressie geboekt heb de afgelopen jaren, werd mij aangeraden om een plan voor Tokio in te dienen. Om te kunnen groeien zou ik aan mijn techniek moeten werken. Waar de Duitsers ongeveer 5 verschillende techniekslagen hebben, hebben de Fransen er ongeveer 100. De Duitse leerschool heeft mijn kracht en conditie naar het hoogste niveau getild, maar op techniek zou ik nog veel kunnen winnen. Ik had mijn plan dan ook zo ingericht dat ik veel in Frankrijk zou trainen met een Franse coach en een Franse groep sporters. Ik geloofde in mijn plan. Er hing wel een prijskaartje aan wat ik niet zelf zou kunnen betalen.

Was ik te naïef? Misschien wel. Toch geloofde ik erin dat NOC*NSF mij een stapje dichter bij mijn ridderdroom kon helpen. Ik wist dat ik nooit het volle bedrag ging krijgen, maar had wel gehoopt op ondersteuning. Deze week kreeg ik te horen dat er geen geld vrijkomt voor kanoslalom.

Tegenslag is voor mij altijd de trigger geweest om te groeien. Het oncomfortabele gevoel van verliezen motiveert mij om te groeien. Deze trigger wil ik gebruiken om mijn onderneming verder uit te bouwen waardoor ik mijn sport kan blijven beoefenen. Hier binnenkort meer over!

Комментарии


bottom of page