top of page

We maken allemaal dezelfde fout als het om sponsorwerving gaat


We maken allemaal dezelfde fout als het om sponsorwerving gaat. Eerst sturen we bedrijven in onze omgeving een sponsormail en hopen we op een reactie. Als we geen reactie krijgen bellen of mailen we het bedrijf nogmaals. Sporters zijn doorzetters en proberen dit nog gemiddeld zo’n 40 keer totdat ze erachter komen dat sponsoring niet werkt op deze manier.

Zelf heb ik misschien wel 80 e-mails geschreven en dit met weinig resultaat. Omdat ik geen geld van de bond of NOC*NSF kreeg moest ik toch een andere manier vinden om aan geld te komen. Ik ben mijn achterban gaan mobiliseren en mijn eigen merk gaan positioneren. Dit heeft ertoe geleid dat ik twee succesvolle crowdfunding campagnes heb gehaald, via fan based marketing een maandelijks inkomen heb weten te generen en vier grote sponsors aan mijzelf heb weten te binden. Met dit geld kon ik een hoogwaardig topsportprogramma draaien.

Ik kwam erachter dat geld niet de beperkende factor hoeft te zijn in een topsportcarrière.

Door een gebrek aan kennis en ervaring is dit bij de meeste talentvolle sporters die geen ondersteuning krijgen wel het geval. De afgelopen jaren heb ik een tiental sporters succesvol gecoacht op het gebied van funding en heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven over "How to fund your dream". Ik kwam erachter dat iedere sporter die ik gecoacht heb wel de potentie heeft om een sterk merk te zijn maar het zich hier niet van bewust is.

Mijn missie is “Realise a million dreams” en met mijn blogs wil ik mensen uitdagen om te durven dromen, hun dromen om te zetten in succes en plezier te hebben in hun weg naar succes. Om jou als sporter te helpen bij verwezenlijken van jouw droom, deel ik mijn succesfactoren voor crowdfunding, fan based marketing en sponsoring met jullie!

Mocht je interesse hebben in een workshop over funding? Neem dan contact met me op!

Meest gemaakte fouten sponsorwerving

bottom of page