top of page

Je bent maar 2 millimeter verwijderd van je doel


In de westerse wereld heeft een vrouw een knap gezicht wanneer de afstand tussen de lip en neus even groot is als het oog. Wijk je hier 1 millimeter van af dan heb je een normaal gezicht, wijk je 2 millimeter af dan vinden ze je gezicht minder prettig om naar te kijken. Het verschil tussen mooi en spuuglelijk is maar 2 millimeter van elkaar verwijderd.

Hetzelfde geldt in de sport. Iedereen heeft weleens tegen een voetbal geschopt en maar weinig mensen kunnen herhaaldelijk de lat van een doel raken. Het verschil zit hem in de precisie, een afwijking van 1 millimeter kan er al voor zorgen dat de bal twee meter over de lat gaat.

Een ander mooi voorbeeld komt uit de natuur. Door wolven te herintroduceren in het Yellow stone park in Amerika, veranderde de stroming van de rivier.

Ik wil je niet aanmoedigen om naar de plastische chirurg te gaan. Wat ik wel wil is je laten inzien dat je maar 2 millimeter verwijderd bent van je doel. Ook al lijkt je doel nog zo ver weg, de aftrap is het belangrijkst.

bottom of page