top of page

Wil jij overleven of succes behalen?


Onze hersenen zijn grootverbruikers! Van iedere hap voedsel die wij tot ons nemen gaat twintig procent naar onze hersenen. Onze hersenen hebben als belangrijkste taak ons in leven te houden, wanneer wij echter succes willen behalen zit dit ons in de weg.

Na het vaak herhalen van een bepaalde handeling ontstaan er patronen in de hersenen. Ondanks de inefficiëntie van die patronen, blijven wij ze toch herhalen. 95% van wat we gister dachten, denken we vandaag opnieuw en 95% van wat we vandaag denken, denken we morgen ook. Het is lastig om door deze niet efficiënte patronen heen te breken.

Als topsporter ben je continue bezig om inefficiënte patronen om te zetten naar effectieve patronen. Wanneer je denkt dat je een nieuwe oefening beheerst, zal je merken dat je tijdens een stressvolle situatie weer in oude patronen vervalt.

Een goede houding kan het lichaam helpen beter te functioneren. De afgelopen weken ben ik aan mijn houding aan het werken. Doordat je veel tijd onbewust door brengt, is het lastig om aan je houding te werken.

Sinds ik een horloge heb omgedaan dat om het uur piept, ben ik me meer bewust geworden van mijn slechte houding en kan ik het beter corrigeren. Wat is jouw truc om door je oude patronen heen te breken? Laat het me weten en maak kans op een clinic “Door je pantser heen breken”

Comments


bottom of page